Wandelen

gr009Een heerlijke wandeling rondom Marken over het Zuiderzeepad (LAW8) langs de Gouwzee richting de werven en de Vuurtoren. In het beschermde veenweidegebied aan het Markermeer met vele vaarten en waterstromen, hoort u alleen het geklots van golven, de wind, het geblaat van schapen en het gekrijs van meeuwen die de stilte doorkruist.

Wandel de mooi Marken route:

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Een heerlijke ontdekkingstocht over het mooie Marken. Dit kleine eiland is nog erg authentiek en telt tal van mooie plekjes. Met deze route zie je ze allemaal!

Vissersdorp
Deze mooie wandelroute over Marken leidt je langs alle mooie plekjes. Tot 1957 was dit nog een echt eiland, toen werd de dijk aangelegd die Marken met het vasteland verbindt. In de middeleeuwen werd Marken bewoond door monniken uit Friesland. Later groeide het uit tot vissersdorp, compleet met werven en karakteristieke houten huizen op palen. Marken voelt echt nog als een eiland, dat merk je al snel als je op pad gaat.

Marker vuurtoren
Het mooiste plekje op je route is Het Paard van Marken, de markante vuurtoren uit 1839. Regelmatig heeft de vuurtoren last gehad van kruiend ijs: in 1971 werd de toren zo enkele centimeters van zijn plaats geduwd. Je wandelt terug via het Marker Museum, waar je alles leert over de historie van het eiland. Las nog een overnachting in bij je startpunt, Hof van Marken: zo ervaar je het eilandgevoel pas echt!